Resept

Marinerte kyllingvinger

resept_kyllingvinger

Ingredienser:

2 kg rå kyllingvinger

Marinade:
2 ts koriander
2 ts paprika
1 ts spisskummen
1 ts pepper
4 ss Daddelhonning
2 ss tomatpuré
8 hvitløksfed
1 rød chili
10 ss olje

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bolle. Kyllingvingene marineres over natta i bolle eller plastpose. Hell av marinaden og legg vingene i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen ved 180 grader. Stek i 40 minutter. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader (grill) og stek i 10 minutter til de blir fine og gylne.

Denne porsjonen rekker til 4-6 personer, avhengig av om det skal serveres som middag eller litt snacks. Serveres med en coleslaw eller ferskt brød og hvitløksmajones.


Bananbrød

resept_kyllingvinger

Ingredienser:

150 g smør
1,5 dl sukker
2,5 ss Petters Daddel honning
2 stk egg
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
½ ts kardemomme
2 stk modne bananer
3 dl hvetemel
0,5 dl kokosmel
Hvis du ikke har kokosmel bruker du 4 dl hvetemel isteden.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader så den blir varm mens du lager røren.
Rør smør, sukker og honning til det blir nesten hvitt, ha så i eggene (ett om gangen)
Sikt alt det tørre og rør godt inn.
Mos bananene godt med gaffel og ha i røren.
Bland godt før du heller den over i en smurt brød form.
Stekes i i 45 minutter.
Dekk gjerne over med bakepapir etter ca 15 min så den ikke blir brent på toppen


Bruschetta med brie og honning

resept_bruschetta

Ingredienser:

Loff
Tomater (klasetomat eller cherry)
Brie
Balsamico dressing
Pinjekjerner
No.2 Daddel Honning

Slik gjør du:

Rist loff skiver i panne med smør, stek til gylden brune på begge sider.
Rist pinjekjernene i pannen med salt.
Finhakk tomatene
Rør inn balsamico dressing i tomatene, ca 2 ts. til en stor tomat.
Legg tomatene på loffenskivene og legg over skiver med Brie.
Strø over salte pinjekjernene og topp med No2 daddel honning.


Oppskrift marinade til laks

resept_bruschetta

Ingredienser:

1 del Whole Grain Sennep,
1 del flytende honning
½ del olivenolje
1 ss lime eller sitron(smak til etter mengde)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Finhakket ingefær, doser etter ønske. Bland sammen alle ingridiensene og hell det over laksen i en illfast form. Avslutt med salt på toppen etter marinaden er på. Stekes i ovnen i ca 15 minutter. Serveres med en lett salat, poteter og rømme.


Dressing

resept_bruschetta

Ingredienser:

2 ts Dijon sennep,
tre ts flytende honning,
to ss olivenolje,
to ss edikk (helst eplecider eddik
Passer perfekt også til laksesalat.