Oppskrifter

Honningmarinerte scampi med ris

 Honningmarinerte scampi med ris

Marinaden (til 250g scampi):

1 finhakket chili
1 finhakket kinesisk hvitløk
2 ss finhakket fersk koriander
2 ts soyasaus
2 ss akasie honning No1
½ ts av hver, salt og pepper
½ ss Olivenolje til steking
Skvis over fersk lime/sitron etter steking

Ris:

Basmati ris
1 stor opphakket klasetomat
1 kylling buljong

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og tilsett ferdig renset rå scampi. La de ligge i marinaden før steking, minst 30 min.
Kok opp vann til risen med 1 terning kylling buljong og tilsett risen og den opphakkede tomaten når vannet koker, kok til risen er ferdig. La risen kjøle seg ned mens du setter i gang med steking av scampi.
Stek scampi i pannen mens du rører og vender de rundt i marinaden i ca 3 minutter. Tilsett så risen i pannen sammen med scampi og rør godt rundt i pannen så det blander seg før du tar pannen av.
Skvis over lime eller sitron etter ønske og server gjerne med frisk koriander på toppen.


Marinade til kylling med Petters Honning (til 400g kjøtt)

Marinade til kylling

Ingredienser:

4 ss Petters akasie honning No1
3 store ss peanøtt smør-grov type
1 toppet ss finhakket ingefær
1 finhakket chili
1 finhakket kinesisk hvitløk
1 ss soya saus
Saft fra en halv lime
1 ts salt

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene og rør inn sammen med kjøttet. Stekes i panne mens man vender kjøttet rundt for å unngå at det brenner seg.
Serveres med ris og en frisk salat.


Marinerte kyllingvinger

resept_kyllingvinger

Ingredienser:

2 kg rå kyllingvinger

Marinade:
2 ts koriander
2 ts paprika
1 ts spisskummen
1 ts pepper
4 ss Daddelhonning
2 ss tomatpuré
8 hvitløksfed
1 rød chili
10 ss olje

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bolle. Kyllingvingene marineres over natta i bolle eller plastpose. Hell av marinaden og legg vingene i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen ved 180 grader. Stek i 40 minutter. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader (grill) og stek i 10 minutter til de blir fine og gylne.

Denne porsjonen rekker til 4-6 personer, avhengig av om det skal serveres som middag eller litt snacks. Serveres med en coleslaw eller ferskt brød og hvitløksmajones.


Bananbrød

resept_kyllingvinger

Ingredienser:

150 g smør
1,5 dl sukker
2,5 ss Petters Daddel honning
2 stk egg
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
½ ts kardemomme
2 stk modne bananer
3 dl hvetemel
0,5 dl kokosmel
Hvis du ikke har kokosmel bruker du 4 dl hvetemel isteden.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader så den blir varm mens du lager røren.
Rør smør, sukker og honning til det blir nesten hvitt, ha så i eggene (ett om gangen)
Sikt alt det tørre og rør godt inn.
Mos bananene godt med gaffel og ha i røren.
Bland godt før du heller den over i en smurt brød form.
Stekes i i 45 minutter.
Dekk gjerne over med bakepapir etter ca 15 min så den ikke blir brent på toppen


Bruschetta med brie og honning

resept_bruschetta

Ingredienser:

Loff
Tomater (klasetomat eller cherry)
Brie
Balsamico dressing
Pinjekjerner
No.2 Daddel Honning

Slik gjør du:

Rist loff skiver i panne med smør, stek til gylden brune på begge sider.
Rist pinjekjernene i pannen med salt.
Finhakk tomatene
Rør inn balsamico dressing i tomatene, ca 2 ts. til en stor tomat.
Legg tomatene på loffenskivene og legg over skiver med Brie.
Strø over salte pinjekjernene og topp med No2 daddel honning.


Oppskrift marinade til laks

resept_bruschetta

Ingredienser:

1 del Whole Grain Sennep,
1 del flytende honning
½ del olivenolje
1 ss lime eller sitron(smak til etter mengde)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Finhakket ingefær, doser etter ønske. Bland sammen alle ingridiensene og hell det over laksen i en illfast form. Avslutt med salt på toppen etter marinaden er på. Stekes i ovnen i ca 15 minutter. Serveres med en lett salat, poteter og rømme.


Dressing

resept_bruschetta

Ingredienser:

2 ts Dijon sennep,
tre ts flytende honning,
to ss olivenolje,
to ss edikk (helst eplecider eddik
Passer perfekt også til laksesalat.